TEMATYCZNY MIX =]
FORUM O WSZYSTKIM :-)
Rejestracja
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Zaloguj
Forum TEMATYCZNY MIX =] Strona Główna
->
HOBBY
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie GMT + 13 Godzin
Wybierz forum
FORUM
----------------
REGULAMIN
MY
FORUM
SPRAWY FORUM
NASZE ZWIERZĘTA
----------------
PRZYJACIELE-PSY
INDYWIDUALIŚCI-KOTY
INNE
WSZYSTKO
KSIĄŻKI, GAZETY, FILMY
----------------
NASZE LEKTURKI
FILMY
MUZA
OFF-TOPIC
----------------
MIX
GRY,KONKURSY
FAJNE LINKI
UCZUCIA :)
NASZA TWÓRCZOŚĆ
HUMOR
SPORT
HOBBY
WAKACJE!!!
FORUM TESTOWE
KOSZ
DODATKI
----------------
SHOUTBOX
RANKING!!!
REKLAMA!
Przegląd tematu
Wysłany: Sob 23:58, 04 Kwi 2015
Temat postu:
rastamagica
nakab napisał:
Czasem zdarza mi sie przedawkować i wtedy pojawia się kac, czyli zapłata za przyjemność.
Raczej kara za grzechy :P
Wysłany: Nie 13:31, 09 Wrz 2007
Temat postu:
nakab
Domowy wyrób piwa
Składniki:
* 2 litry jęczmienia
* 2 kg cukru
* 20 dag chmielu (szyszki można kupić w aptece lub sklepie zielarskim)
* 5 dag drożdży piwowarskich, piekarnicze są gorsze
* 12 litrów wody
Przepis:
1. Jęczmień zamoczyć na kilka godzin w ciepłej wodzie do napęcznienia. Odlać i pozostawić w kamiennym garnku lub w innym nie obitym emaliowanym naczyniu, przykrywając go kocem i ustawiając w ciepłym miejscu na ok.14 dni aż do momentu, kiedy zacznie kiełkować. Kiełkujące ziarno wsypać do garnka, zalewając 8 litrami ciepłej wody i gotować ok. 3 godziny.
2. Sporządzić syrop z 2 litrów wody i cukru, po czym zagotować.
3. Chmiel włożyć do emaliowanego garnka, zalać resztą wody i gotować również ok. 3 godziny.
4. Wywary odcedzić, połączyć razem, dodać syrop, wymieszać i przestudzić do temperaturze 30°C.
5. Dodać drożdże rozpuszczone w niewielkiej ilości letniej wody, ponownie wymieszać.
6. Naczynie przykryć czystą ściereczką i obwiązać sznurkiem lub gazą, pozostawiając na ok. 24 godziny. Po upływie tego czasu odcedzić na sicie wyłożonym gazą.
7. Wlać do czystych butelek, pozostawiając wolną przestrzeń w szyjce, szczelnie zamknąć i pozostawić na tydzień w chłodnym ciemnym miejscu.
Dla zaawansowanych
http://www.browamator.pl/forum.php?grupa_p=12
Wysłany: Czw 1:56, 16 Sie 2007
Temat postu:
nakab
Czasem zdarza mi sie przedawkować i wtedy pojawia się kac, czyli zapłata za przyjemność.
Tak jak katar leczony i nieleczony trwa tyle samo. a może macie jakieś patenty?
Wysłany: Nie 21:46, 12 Sie 2007
Temat postu:
MrcN2k
a mój kumpel każdy alkohol (nawet wódkę) zagryza słonymi paluszkami.
Wysłany: Pią 22:11, 10 Sie 2007
Temat postu:
megma
ja zagryzam chipsami cebulowymi (moje ulubione)
Wysłany: Czw 22:47, 09 Sie 2007
Temat postu:
MrcN2k
Hej, no bez przesady. To jest tylko piwo, nie obiekt kultu (przynajmniej dla mnie). Nie, nie zagryzam go niczym.
Wysłany: Śro 23:58, 08 Sie 2007
Temat postu:
nakab
Czy psujesz smak Żywca zagryzając go czymś?
Wysłany: Pią 22:19, 03 Sie 2007
Temat postu:
MrcN2k
eee no, aż takim koneserem to nie jestem :].
Wysłany: Pią 18:37, 03 Sie 2007
Temat postu:
nakab
Lubię Żywca, - lane jest na ogół dobre ale nie najgorsze.
Butelkowe, jak się trafi - bywa rewelacyjne i takie piłem na wycieczce do Żywca ale bywa też stare i kwaśne.
Puszkowe jest gorsze ale dobre, za to długo utrzymuje równy choć nienajwyższy poziom.
Wysłany: Pią 9:57, 03 Sie 2007
Temat postu:
MrcN2k
Ja też lubię oranżady :D
Wysłany: Pią 9:57, 03 Sie 2007
Temat postu:
Czarna
Nie lubie mocnych piw gdzie czuć samą goryczke, to u mnie rodzinne
Żywiec jest wg mnie najohydniejszy
Ogólnie nie przepadam za piwami, wole drinki (Smirnoff ICE
) ale jeśli mam pić to najlepiej Freq'a czy jak to sie tam pisze, jabłkowy z butelki jest dobry (nienawidze piw z puszki) a teraz w lodówce czeka na mnie limonkowy
Wysłany: Pią 9:23, 03 Sie 2007
Temat postu:
megma
a ja lubie Carmi
Wysłany: Czw 3:38, 02 Sie 2007
Temat postu:
MrcN2k
hmm... zależy co kto lubi. Dla mnie dobry browar musi mieć tę goryczkę i nie może być zbyt mocne (chodzi mi o zawartość alkoholu), ale czasem sobie mogę wypić np. Reeds'a malinowego (z tym że traktuję to jak oranżadę, nie piwo). Nie polecałbym Berga i innych piw z rodzaju 0,99 zł.
Wysłany: Śro 22:24, 01 Sie 2007
Temat postu:
nakab
Cytat:
Proszę o korzystanie z opcji "edytuj" M.
Hmm..
O co chodzi z tym edytuj?
Nie bardzo rozumiem.
Chodzi o to żeby nie pisać postów pod sobą. Mod.
MrcN2k napisał:
Jeśli o to chodzi, to na pewno. Przynajmniej wiadomo, że to piwo. To tak, jak z czekoladą i wyrobem czekoladopodobnym :]
Widzę, ze trafiłem na konesera.
Jakie cechy decydują o tym, ze piwo jest dobre? Oczywiście oprócz gustów.
Jakiego piwa absolutnie byś nie polecał?
Wysłany: Śro 9:03, 01 Sie 2007
Temat postu:
MrcN2k
Jeśli o to chodzi, to na pewno. Przynajmniej wiadomo, że to piwo. To tak, jak z czekoladą i wyrobem czekoladopodobnym :]
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001-2003 phpBB Group
Theme created by
Vjacheslav Trushkin
Regulamin